Naslovna Ratarstvo

DAN POLJA
datum: 08. jun 2011. godine

Na raspolaganju su Vam dokumenti koji prikazuju podatke i rezultate sprovedenog makroogleda sa strnim žitima.

preuzmite .pdf dokument
preuzmite .ppt prezentaciju

Poljoprivredna stručna služba Subotica AD, iz Subotice postavila je u proizvodnoj 2010./2011. godini makroogled sa strnim žitima. U ogledu je zastupljeno 11 sorata pšenice, jedna sorta tritikalea i četiri sorte ječma. Dana 8. juna 2011. upriličen je tradicionalni Dan polja strnih žita na kome je prisustvovalo oko 170 gostiju. ... pregledajte slike

Dan polja je održan uz podršku lokalne samouprave koja pokazuje veliki interes za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Subotici, a značaj ovih manifestacija u obraćanju prisutnima naglasio je zamenik gradonačelnika Grada Subotice gosp. Petar Horvacki. Pored gosp. Horvackog, danu polja prisustvovali su i šef odelenja za "Lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu i turizam", gospodin Mirko Ostrogonac, i članovi ovog odelenja gosp. Stipić Grgur i gosp. Budinčević Mirko.

Ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, danu polja su prisustvovali prof. Dr. Miroslav Malešević i Dr. Radivoje Jeftić, kao i regionalni promoter Robert Nemeš, a ispred Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, danu polja prisustvovao je gosp. Đerđ Mesaroš. Prof. Dr. Miroslav Malešević oceno je stanje useva na severu Bačke nešto boljim u odnosu na druge regione AP Vojvodine, i ocenio da bi se u slučaju povoljnih meteoroloških uslova do kraja vegetacije, mogli postići ne rekordni, ali solidni prinosi na parcelama gde su ispoštovane sve agrotehničke mere.

Veliku zahvalnost za uspešno održan dan polja, Poljoprivredna stručna služba Subotica AD, iz Subotice izražava zemljoradničkim zadrugama Agrotehnika D.O.O. kao izvođaču agrotehničkih radova, Confido Tim i ZZ Salaš koje sarađuju sa velikim brojem zemljoradnika i jedni su od nosilaca razvoja agrara u subotičkoj opštini.

Prisutnim zemljoradnicima i stručnjacima agronomske nauke bez čijeg prisustva ove manifestacije ne bi imale značaj, izražavamo najveću zahvalnost što su nas počastvovali svojim prisustvom i iskazali interesovanje za ovakav vid edukacije i širenje znanja.
Dan polja medijski su ispratili YU ECO TV, Panon TV i Radio Subotica i ovim putem im se zahvaljujemo.

Radni kolektiv
PSS Subotica AD